Contoh Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 JPA

Korang dapat panggilan PSEE Penolong Pegawai Tadbir N29 JPA pada tahun 2020 ni? Pasti calon-calon lain Penolong Pegawai Tadbir Gred N29 sedang sibuk buat preparation. Korang bagaimana? Dah pepare lom? Nasib baek! Sebab di bawah adalah contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Tadbir N29 Jabatan Perkhidmatan Awam Malaysia. Korang digalakkan mencari jawapan untuk soalan-soalan di bawah … Read more

Contoh Soalan Temuduga Pemandu Kenderaan Gred H11

Contoh Soalan Temuduga Pemandu Kenderaan Gred H11; Masih tercari-cari rujukan Contoh Soalan Temuduga Pemandu Kenderaan Gred H11? Teruskan membaca jika jawapan anda ya. Sekiranya anda ingin mengisi jawatan kosong sebagai Pemandu Kenderaan Gred H11 secara rasmi di sektor awam, pendaftaran boleh dilakukan dengan melengkapkan borang SPA8 di Portal SPA8i. Pendaftaran jawatan Pemandu Kenderaan Gred H11 … Read more

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Penilaian W29

Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Penilaian W29 JPPH; Masih tercari-cari rujukan Contoh Soalan Temuduga Penolong Pegawai Penilaian W29 JPPH? Teruskan membaca jika jawapan korang ya. Sekiranya korang ingin mengisi jawatan kosong sebagai Penolong Pegawai Penilaian W29 JPPH secara rasmi di sektor awam, pendaftaran boleh dilakukan dengan melengkapkan borang SPA8 di Portal SPA8i. Pendaftaran adalah terbuka … Read more

Soalan Peperiksaan Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S29

Korang dipanggil PSEE Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S29 INFRA pada 13 Julai 2020? Sampai sekarang masih tak pasti apa benda nak prepare? Dan sampai saat ini pun masih jogging satu Internet untuk cari contoh soalan peperiksaan Penolong Pegawai Pembangunan Masyarakat S29 yg betul-betul bagus? Korang dah boleh stop. Sebab korang da sampai ke destinasi yg … Read more

Ujian Psikometrik SPA • Kemasukan Ke Dalam Perkhidmatan Awam!

Kali ni topik yang akan dibincangkan ialah mengenai psikometrik. Ia merupakan ujian kemasukan yang dijalankan oleh pihak SPA kepada calon yang mahu memasuki sektor kerajaan. Pendek kata, ujian psikometrik SPA adalah wajib untuk kemasukan ke dalam perkhidmatan awam. Seperti yang pernah dibincangkan sebelum ini dalam tapisan kemasukan. Ujian ini merupakan salah satu daripada tapisan yang … Read more

Temuduga Terbuka Swasta – 4 Tips Penting Perlu Korang Tahu!

Temuduga terbuka terutama yang dianjurkan oleh phak swasta memang mengundang ramai calon. Biasanya memang lebih daripada 1 sorang la. Kompem. Hahaha.. Ok atok serius ni. Macam-macam orang dan aneka ragam perangai yang kelihatan. Pakaian pun ada pelbagai style. Kali ini kita akan membincangkan 4 perkara yang perlu korang tahu dan perlu korang lakukan pada hari … Read more

Kerja Swasta & 2 Cara Memohon Yang Betul

Atok kalau nak kira, lebih berat kepada kerja kerajaan sebenarnya. Atok sendiri kerja di sektor awam. Tapi memandangkan rezeki setiap orang tak sama. Ada yang rezeki dapat kerja kerajaan, ada pula dah tersurat akan kerja di sektor swasta. Kalau korang lebih minat kerja kerajaan, atok ada tulis mengenai tapisan kerja kerajaan yang korang kena lalui … Read more

Kerja Kerajaan & 4 Tapisan Kemasukan Yang Getir!

Kali ini atok nak kongsikan cara memasuki dunia pekerjaan di sektor awam atau orang kampung atok sebut sebagai kerja kerajaan. Baca betul-betul perkongsian ni, kerana cara memasuki kerja kerajaan tidak sama dengan cara memohon kerja swasta. Korang jangan ingat boleh walk-in begitu jer. Datang-datang, terus nak minta kerja. Memang kena baling dengan fail la jawabnya. … Read more

error: Content is protected !!