Rujukan Temuduga (Versi Rahmah)

Nak sangat beli rujukan temuduga tu tapi duit dalam akaun dah tak sampai RM30 lagi. Korang nak tak, kalau atok bagi pilihan membeli rujukan temuduga yang jauh lebih murah?

Rujukan Ringkas Temuduga - Versi Rahmah

Kisahnya begini..

Tahun lepas ada sorang calon ni. Nama dia Munirah (bukan nama sebenar). Baru habis SPM. Dia kena panggil ke sesi temuduga SPA. Tak ingat untuk jawatan apa. Masa panggilan tu dibuat ialah pertengahan bulan. Dia yang baru je masuk kerja di sebuah restoran makanan segera, memang belum gaji masa tu.

Dia hubungi atok dan cakap,

‘Tok, saya nak beli rujukan temuduga Puan Jud Jamil tu. Tapi gaji tak masuk lagi. Boleh tak atok bagi dulu rujukan tu? Lepas gaji baru bayar. Saya janji.’

Masalahnya, bukan atok taknak bagi hutang. Tapi rujukan tu pihak KlikJer yang terbitkan. Bukan atok punya. Mau kena perambat atok nanti dengan owner rujukan tu.

Dan budak Munirah ni bukan calon yang pertama mencuba nasib..

Ramai lagi yang tanya atok.

Fikir punya fikir..

Kebetulan pula atok ada sedikit pengalaman sebagai penemuduga. Yup.. Atok pernah jadi panel penemuduga. Tapi bukan untuk SPA. Atok tak keja dengan SPA. Tapi di jabatan lain.

Jawatan atok pun taklah tinggi mana. Bak kata orang – cuma kuli kuli sahaja. Tetapi atok ada la sikit pengalaman yang boleh dikongsikan.

Kelako bila fikir balik karenah budak-budak pegi interview ni. Ada yang datang awal tak beragak. Ada yang datang lambat, ikut suka hati dia.

Ada yang kaki drama, jual ceta sedih. Ada juga yang tak tau bende. Ada tu yang bawak resume, main tulis tangan. Ko dah kenapa? Hadoi..

Macam-macam lagi la..

Lalu, atok ambil keputusan untuk menghasilkan sendiri rujukan temuduga mini. Kali ni biar atok owner-nya.

So, atok boleh kasi percuma kalau nak.

Tapi, problem dengan barang free ni ialah – orang tak hargai. Ia akan dianggap barang tak bernilai.

Segala susah payah atok buat research dan menulis eBook tu jadi sia-sia belaka.

Atok dah masak hal ni. Tak payah pujuk pujuk atok.

Jadi untuk korang yang betul-betul nak berjimat. Untuk korang yang cuma ada balance RM30 atau beberapa puluh dalam akaun.

Atok cadangkan korang dapatkan Rujukan Ringkas Panduan Lulus Temuduga SPA – Versi Rahmah di bawah.

eBook ni atok tulis sendiri..

Makluman: rujukan ringkas ini adalah bersifat umum dan tidak spesifik utk mana-mana jawatan.

Rujukan Ringkas Temuduga - Versi Rahmah

Dalam rujukan ringkas ni, senarai perkara yang akan disentuh merangkumi:

  • Jangan sesat!
  • Setibanya korang di pusat temuduga SPA
  • Apabila pendaftaran dibuka
  • Susunan dokumen yang betul
  • Senarai Semak Temuduga SPA
  • Sediakan resume
  • Hightlight dan bawa sijil asal
  • Siasat siapa panel penemuduga
  • Beri ucapan hormat
  • Seni Pengucapan
  • Contoh soalan sebenar yang calon dapat sewaktu temuduga
  • Jangan buat-buat Pandai
  • Tetapkan halatuju hidup korang siap-siap!
  • Tips mengawal emosi semasa temuduga
  • Ambil restu
  • Tips penting untuk lulus temuduga
  • Cara masuk ke bilik temuduga
  • Tips sebelum duduk
  • Kenalkan diri korang
  • Etika Pakaian Temuduga
  • Etika Pakaian Lelaki
  • Etika Pakaian Perempuan
  • Penyediaan fail temuduga yang betul
  • Pesanan akhir
  • 3 ‘hint’ korang lulus temuduga
  • Amalkan 3 doa dapat kerja ini
  • Bila keputusan temuduga dapat?
  • Penat dah
  • Kalau masih tak puas hati lagi..
  • Penutup

Rujukan ni nipis saja, tapi topik yang di-cover banyak sungguh. Memang berbaloi!

Kenapa ada versi Rahmah tu?

Bukan makanan jer ke ada menu rahmah?

Sebab rujukan ni atok jual dengan harga RM7 sahaja! (Lebih kepada nak bantu korang jer pun sebenarnya).

Yup.. Tujuh ringgit saja harganya.

Termurah di dunia!

  • Oleh kerana murah, jadi tak boleh hutang.
  • Oleh kerana murah, penerangan pun ringkas dan padat saja.
  • Oleh kerana murah, ada 48 muka surat sahaja keseluruhan.
  • Oleh kerana murah, korang jangan banyak komplen. Itu takda la, ini takda la..

Kalau nak lengkap, korang beli yang Puan Jud Jamil punya.

Tapi saya takut nanti atok jadi kaya pula..

Begini..

Untuk pengetahuan korang, RM6 daripada duet yang korang bayar tu atok akan salurkan ke Aman Palestin (AP) atau Cinta Gaza Malaysia (CGM) atau beberapa badan manusiaan lain. Kesemua NGO ni ialah badan yang ditubuhkan di Malaysia dan dipertanggungjawabkan membantu Negara Palestin dan bebebrapa negara lain yang sedang bergolak.

Duet yang NGO itu terima nanti, antara lain akan digunakan untuk membeli bahan makanan, membina semula rumah-rumah yang musnah, membaiki Masjidil Aqsa, menyediakan keperluan anak-anak yatim, untuk mereka berbuka puasa dan banyak lagi.

Dan bukan setakat di Palestin. Sumbangan ke Aman Palestin ini juga turut diagihkan kepada pelarian di Syria dan Yaman. Mereka ini sedang dilanda kebuluran dan ramai mati kesejukan. Tiada makanan, tiada pakaian dan tiada air bersih yang mencukupi.

Hanya RM1!

Yup.. Hanya RM1 saja daripada duit pembelian korang tu yang akan atok guna untuk diri dan keluarga!

Jadi, rasanya atok tak akan kaya dengan menjual rujukan ni. So, korang jangan risau.

Selain korang bantu diri sendiri, korang juga bantu orang lain yang lebih memerlukan.

Dengan ini, korang bolehlah membuang rasa was-was itu sejauh-jauhnya dan buatlah pembelian dengan sepenuh keyakinan..

Dengan RM7 tu, takda apa yang korang akan rugi.

Kalau tak beli rujukan ni pun, duit tu akan hilang ntah ke mana-mana jugak.

Malangnya..

Tawaran harga RM7 ini adalah sangat terhad.

Promosi dalam bulan April dan Mei ini saja.

Selepas ini, harga akan dinaikkan semula kepada harga asal iaitu RM15.

Jadi, jangan tangguh-tangguh lagi.

Grab sekarang, fikir kemudian!

Cara beli:

1) Transfer ke no akaun ni – 7607906203 (CIMB BANK)

2) Emelkan resit bayaran tu ke atokpencen.com@gmail.com dengan tajuk ‘Bayaran Temuduga Rahmah

Pastu, bagi atok tempoh 48 jam (maksimum) untuk mengesahkan bayaran korang. Jika tiada masalah, atok akan emelkan eBook ni dengan kadar segera.

Sedikit Peringatan: Korang jangan sesuka hati pulak nak share share dengan kawan. Harga korang bayar ni untuk kegunaan peribadi sahaja. Belajar hargai susah payah orang lain. Belajar hargai penat lelah orang lain. Atok pun ada family juga nak kena suap.

Dah. Transfer cepat!

error: Content is protected !!